Počasí: Česko zasáhly silné bouřky! O víkendu se přižene sníh!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. dubna 2019 23:25 | Aktualizováno: 27. dubna 2019 6:12

Západní část České republiky zasáhly první silnější bouřky v tomto roce. Ty s sebou mimo jiné přinesly i ochlazení, o víkendu navíc bude pršet a na horách dokonce i sněžit!

Rekordní teploty dnes meteorologové zaznamenali zhruba na 30 stanicích. Nejtepleji bylo 28,6 stupně Celsia v Dobřichovicích u Prahy. Večer ale přišlo ochlazení, silný déšť a bouřky.

Ty se mohou objevit i v průběhu víkendu, kdy bude převážně zataženo až oblačno s deštěm. Nejnižší noční teploty v sobotu klesnou na 13 až 9 °C, denní teploty nepřekonají 13 až 17 °C. 

Od západu Česko zasáhne proměnlivá oblačnost a místy se objeví přeháňky, odpoledne a večer ojediněle i bouřky, zejména v Čechách. Večer budou na západě srážky četnější.

V neděli bude oblačno až zataženo, na západě Čech a východě Moravy a Slezska se místy objeví déšť nebo přeháňky. V Čechách v polohách nad 1000 m se dokonce objeví srážky smíšené nebo sněhové.

Nejnižší noční teploty klesnou na 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty vystoupají pouze na 11 až 15 °C, na jihovýchodě až na 17 °C. 

Témata: Počasí Bouřky sníh