Počasí se zkazí! Pěkný víkend nás nečeká, vrací se zima!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. března 2019 10:05

Českou republiku zasáhne vlna prudkého ochlazení. Zatímco ve čtvrtek teploty dosahovaly 20 stupňů, o víkendu se počasí zlomí a počátkem týdne v noci teploty klesnou i pod nulu. Vyplývá to z výhledu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pátek bude polojasno až oblačno, ojediněle se objeví přeháňky. Odpoledne a večer bude v Čechách přechodně zataženo a objeví se přeháňky, které budou nad 800 m smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 9 až 13 °C.

V sobotu se počasí zkazí. Bude postupně zataženo, na většině území s deštěm nebo přeháňkami, ve vyšších polohách opět sněhovými. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí 7 až 11 °C, na Moravě až 13 °C. 

I v neděli bude oblačno až zataženo, na většině území se opět objeví občasný déšť nebo přeháňky, nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové. Později dojde k částečné ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty mírně vyrostou na 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty zůstanou kolem 7 až 11 °C.

V pondělí bude rovněž oblačno až zataženo, jen místy přechodně polojasno. Objeví se občasný déšť nebo přeháňky, nad 300 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty klesnou na 4 až 0 °C, nejvyšší denní teploty na 5 až 9 °C. 

V průběhu týdne se ochladí ještě více. Nejnižší noční teploty klesnou na +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty pak nepřekročí 4 až 9 °C.

Témata: Počasí Zima