BÍLÉ PEKLO! Česko uvěznil sníh, stojí auta, autobusy i vlaky! A lépe nebude!

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

3. února 2019 10:43

Českou republiku zasypaly závěje sněhu, které komplikují dopravu. Kritická je především situace v hlavním městě a přilehlých oblastech.

V Praze hustě sněží a na některých místech sněžení doprovází vítr, což ještě více komplikuje dopravu. Problémy měly městské i příměstské autobusy MHD, mnoho z nich vůbec nevyjelo. Některé komunikace byly nesjízdné a spoje nabíraly zpoždění. 

S komplikacemi musejí počítat i cestující ve vlacích, podle Českých drah husté sněžení způsobilo na některých místech poruchu výhybek. Některé vlaky jezdily proto odklonem, část spojů musela být odřeknuta.

I dopravu ve středních Čechách komplikuje husté sněžení, policie zaznamenala zvýšený počet nehod. Zatím se obešly bez závažných následků, většinou jde o pomačkané plechy. 

Například dálnici D8 na osmém kilometru ve směru na Prahu dnes dopoledne zablokovaly tři kamiony, které uvízly na špatně sjízdné vozovce. Vrstva čerstvého sněhu leží i na hlavních tazích včetně dálnic D7, D8 a D10 a komplikuje dopravu. 

I v Karlovarském a Plzeňském kraji od rána hustě sněží. Silnice jsou kluzké a místy komplikují dopravu lehčí nehody. Na severu Čech rovněž sněží a fouká vítr. 

Lépe přitom jen tak nebude. Pro Prahu stejně jako pro většinu českých krajů platí dnes výstraha na silné sněžení, napadnout může až 20 centimetrů sněhu.

Témata: Počasí