Česko zasáhnou prudké mrazy, teploty klesnou hluboko pod nulu!

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

31. prosince 2018 10:18

Stejně jako dnes, i v následujících dnech bude rtuť na teploměru ukazovat spíše jarní než zimní teploty. To se ale v následujících dnech zlomí a dočkáme se mrazů, při nichž teploty klesnou hluboko pod nulu.

Na Silvestra bude zataženo až oblačno, místy se objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat v rozmezí +3 až -1 °C, nejvyšší denní teploty pak vyrostou na 3 až 7 °C. 

Jiné to nebude ani v úterý, kdy bude oblačno až zataženo, místy s déštěm, zejména na severu a severovýchodě, v polohách nad 1000 m přechodně i se sněžením. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat kolem 4 až 0 °C, nejvyšší denní teploty kolem 3 až 7 °C. 

Od středy se ale začne počasí lámat. Na většině území se objeví sněhové přeháňky a v nižších polohách deště se sněhem. Nejnižší noční teploty klesnou do konce týdne až na -7 °C, naopak nejvyšší denní teploty se budou držet kolem 0 °C.

Ve čtvrtek se přiženou sněhové přeháňky, na horách četnější. Od vyšších poloh se místy objeví sněhové jazyky. Nejnižší noční teploty klesnou na -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty na -4 až 0 °C. 

V pátek se objeví sněhové přeháňky. Od severozápadu bude postupně zataženo se sněžením. Později na severozápadě pod 500 m déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty klesnou na -4 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí -3 až +1 °C. 

V dalších dnech bude zataženo až oblačno. Zpočátku na většině území déšť se sněhem nebo sněžení, v nižších polohách i déšť. Postupně místy sněhové přeháňky ve všech polohách. Nejnižší noční teploty klesnou na 0 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty nepřekročí -1 až +4 °C.

Témata: Počasí Zima