Nové varování: Ledovka byla jen začátek! V úterý zasáhne Česko větší kalamita, a bude všude!

Ilustrační foto

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

3. prosince 2018 13:49

Ledovka dnes ztížila dopravu na řadě míst České republiky, největší problémy jsou v Pardubickém, Olomouckém a Jihomoravském kraji. Nově meteorologové varují před silným náledím, a to už zasáhne celé Česko.

V noci na středu se může v celé zemi po dešti nebo tání sněhu místy tvořit náledí. Mrznoucí srážky s tvorbou ledovky se někde objeví i ve čtvrtek, uvedl v aktuální výstraze Český hydrometeorologický ústav.

"V noci na středu 5. prosince poklesnou teploty pod bod mrazu, mokré povrchy budou namrzat a na celém území ČR se místy vytvoří náledí," informovali dnes meteorologové. Kvůli mírnému větru a pozdějšímu poklesu teplot se náledí zřejmě méně často vyskytne na Moravě, ve Slezsku a v jižních Čechách.

V úterý bude podle meteorologů zataženo až oblačno, místy déšť nebo přeháňky, na horách četnější, od severozápadu postupně nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové.

K večeru dojde od západu k ubývání srážek i oblačnosti. Nejvyšší teploty se budou pohybovat kolem 6 až 10 °C, v 1000 m na horách kolem 4 °C. 

Ve středu bude polojasno, ojediněle mrznoucí mlhy. Odpoledne od západu přibývání oblačnosti, později večer na západě místy déšť.

Nejnižší noční teploty klesnou na 0 až -4 °C, místy bude pokračovat tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty stoupnou na 1 až 5 °C. 

Témata: Počasí