Další sněžení! Dočkáme se ho tento týden ještě?

Ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. listopadu 2018 12:03

Českou republiku v noci na pondělí pokryla vrstva sněhu. Letošní první sníh, který se objevil i v nížinách, ale zmizel. Dočkáme se ho tento týden ještě?

Dnes už by v nížinách sněžit nemělo. Bude ale stále zataženo až oblačno a mlhavo. V polohách nad 800 m a postupně nad 1200 m se ale stále objeví srážky smíšené nebo sněhové. Nejvyšší denní teploty se budou pohybovat kolem 1 až 5 °C. 

Ve čtvrtek bude rovněž zataženo až oblačno a místy se objeví déšť. Sněhové srážky se ale ukáží už pouze v polohách nad 1200 m. Nejnižší noční budou obdobné jako den před tím, tedy teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty ale stoupnou na 2 až 6 °C. 

V pátek bude zataženo s nízkou oblačností a ojediněle mrholení. Na horách bude místy polojasno Nového sněhu se ale nedočkáme. Nejnižší noční teploty se budou opět pohybovat kolem +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty mírně klesnou na 1 až 5 °C. 

O víkendu bude zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle mrholení, postupně místy déšť. Na horách místy bude ojediněle polojasno. Nejnižší noční teploty stoupnou na +3 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty se udrží kolem 1 až 6 °C.

Témata: Počasí sníh