Do Česka míří sníh? Meteorologové mají špatnou zprávu!

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Adam Slabý, stars24.cz

13. listopadu 2018 10:54

Ačkoliv se ještě nedávno mohlo zdát, že podzim do Česka nespěchá, teplým dnům je konec. Podle meteorologů oslovených serverem stars24.cz babí léto definitivně skončilo a tepleji už tento rok nebude.

Babí léto definitivně skončilo. Do Česka přichází ochlazení a teploty začnou v průběhu týdne klesat. V noci mohou dokonce spadnout až několik stupňů pod bod mrazu.

"Dny babího léta máme sečtené. Období tzv. malého babího léta ukončí studené severní proudění o víkendu. Po té už to vypadá na klasický průběh listopadového počasí s ranními mrazy a odpoledními teplotami pod 10 °C," řekla serveru stars24.cz meteoroložka Dagmar Honsová.

Největší ochlazení pocítíme ve čtvrtek, kdy by na našem území mohlo začít mrznout. Bude zataženo s nízkou oblačností a nejnižší noční teploty klesnou až na -1 °C. Nejvyšší denní teploty poté nepřekročí 4 až 8 °C. 

I v pátek bude zataženo a nejnižší noční teploty se budou pohybovat až kolem -2 °C. Nejvyšší denní teploty poté zůstanou na 4 až 8 °C.

O víkendu se budou nejnižší noční teploty pohybovat kolem až -3 °C. Nejvyšší denní teploty by se měly pohybovat kolem 3 až 8 °C. Začne navíc dokonce sněžit, i když zatím jen ve vyšších polohách.

Témata: Počasí