Vedro, bouřky, záplavy! Příští dny budou podle meteorologů hodně divoké!

Únava, horko

Autor: ČTK, stars24.cz

17. srpna 2018 16:57

Vzhledem k předpovědi počasí se od neděle zřejmě rozšíří výstraha před požáry na všechny regiony ČR s výjimkou Jihočeského a Moravskoslezského kraje. Momentálně platí nebezpečí vedle Jihomoravského kraje znovu v celém Zlínském kraji a na Vysočině. Teploty budou šplhat nad 30 stupňů, pozor na bouřky.

"Přes střední Evropu postupuje k severovýchodu tlaková výše. Po její zadní straně k nám bude proudit teplý vzduch od jihu. Studená fronta, která k nám postoupí od západu z pátku na sobotu, se rozpadne a nepřinese žádné výraznější srážky ani ochlazení," odůvodnili zveřejnění výstrahy meteorologové.

Teploty se budou v dalších dnech pohybovat mezi 28 až 33 stupni, přičemž třicetistupňová vedra budou v nižších polohách Jihomoravského kraje a v okresech Uherské Hradiště a Kroměříž ve Zlínském kraji. Pro tyto dva kraje a pro Vysočinu současně dál platí do odvolání nebezpečí před vznikem požárů "Vysoké riziko požárů se bude postupně rozšiřovat zejména do Polabí, od neděle i na další regiony ČR," doplnili meteorologové.

V oblastech, kde hrozí požáry, by lidé proto neměli v přírodě rozdělávat oheň, odhazovat cigaretové nedopalky, používat přenosné vařiče ani jiné zdroje otevřeného ohně. 

Předpověď na sobotu (00-24):Polojasno až oblačno a ojediněle, na horách místy, přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C, na západě kolem 27 °C. Slabý severní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C, na západě až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 27 až 31 °C. Slabý severní vítr 1 až 4 m/s, informuje chmi.cz.

Předpověď na pondělí (00-24):Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 28 až 32 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Jasno až polojasno, při přechodně zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky, v závěru období přibývání oblačnosti a srážek. Nejnižší noční teploty 18 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty zpočátku 29 až 33 °C, postupně 25 až 29 °C.

Témata: Počasí Bouřky Léto