Počasí bude o víkendu teplé, ale i deštivé, ukazuje předpověď

Počasí

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

28. července 2023 6:00

O víkendu se oteplí a teploty porostou nahoru. Zároveň se ale objeví déšť, který hrozí na většině území a mohou jej doprovázet i bouřky.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:

Zataženo, občas déšť nebo přeháňky, na jihu srážky jen místy. Během dne postupně protrhávání oblačnosti a místy přeháňky, ojediněle i bouřky. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihu Moravy až 28 °C, v 1000 m na horách kolem 17 °C. Mírný jihozápadní, během dne postupně západní vítr 3 až 7 m/s večer zeslábne.

Předpověď na sobotu:

Oblačno až polojasno, ojediněle přeháňky. Od západu postupně až zataženo, přechodně na většině území přeháňky nebo občasný déšť, místy bouřky. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 26 až 30 °C, na západě kolem 23 °C. Slabý, během dne přechodně mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:

Oblačno až zataženo, během dne postupně na většině území přeháňky nebo občasný déšť, ojediněle bouřky. Večer ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 23 až 27 °C. Slabý, během dne přechodně mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Déšť