TROPY v Česku udeřily. Padaly teplotní rekordy, bylo přes 36 stupňů

Léto, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

9. července 2023 19:23

Česko zažilo v neděli zatím nejteplejší den v letošním roce, uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ). Padaly totiž teplotní rekordy a nejméně na dvou místech překročila denní maxima 36 stupňů. Tropy nepoleví ani na začátku pracovního týdne.

"Prozatím nejteplejší den tohoto roku už je skoro za námi. Maximální teploty se dostaly dokonce nad hranici 36 °C a na většině míst padaly teplotní rekordy. Nejvíce naměřily Doksany 36,4 °C a Plzeň-Bolevec 36,2 °C," uvedli meteorologové před 19. hodinou na twitteru.

Prozatím nejteplejší den tohoto roku už je skoro za námi🌞Maximální teploty se dostaly dokonce nad hranici 36 °C a na většině míst padaly teplotní rekordy. Nejvíce naměřily Doksany 36,4 °C a Plzeň - Bolevec 36,2 °C. pic.twitter.com/aVIZ91lI0L

— Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) (@CHMUCHMI) July 9, 2023

Výstraha před vysokými teplotami je vydána také pro pondělí. Velmi vysoké odpolední teploty nad 34 stupňů hrozí v okresech Brno, Břeclav, Hodonín, Hustopeče, Ivančice, Kuřim, Mikulov, Moravský Krumlov, Pohořelice, Rosice, Šlapanice, Znojmo a Židlochovice v Jihomoravském kraji.

Témata: Počasí Léto Teplotní rekordy ČHMÚ