Bouřky v pondělí byly slabé. Co hrozí ve zbytku týdne?

Bouřky

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

27. června 2023 9:29

I bouřky nakonec přinesl pondělní tropický den, kterým začal poslední týden probíhajícího školního roku. Přes noc se v Česku o několik stupňů ochladilo, v druhé polovině týdne však bude nebezpečí bouřek opět aktuální.

Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ) v pondělí večer upozornil, že nad české území vstupují od západu slabé bouřky. "S ohledem na velmi suchou přízemní vrstvu se mohou vyskytnout výraznější nárazy větru. Vyšší střih větru mezi zemí a šesti kilometry nevylučuje i krátkodobý vznik slabé supercely, ale šance je malá," uvedli meteorologové na twitteru.

Zatímco v pondělí platila pro část Čech výstraha před vysokými teplotami přes 31 stupňů, v úterý dosáhnou nejvyšší teploty na některých místech jen 20 stupňů, vyplývá z předpovědi. Bude oblačno až zataženo, v severní polovině území postupně až polojasno.

Podle týdenní předpovědi se má vyjasnit a oteplit ve čtvrtek, od pátku budou opět hrozit bouřky. Jak silné budou, to mohou meteorologové specifikovat v případných výstrahách v dalším průběhu týdne.

Témata: Počasí Bouřky ČHMÚ