Počasí do konce týdne: Extrémní tropy, další silné bouřky i ochlazení

Bouřka, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

22. června 2023 6:00

Česku dnes hrozí další silné bouřky, ale i tropické teploty. V pátek se citelně ochladí a o víkendu tropy poleví.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na čtvrtek:Polojasno až oblačno, k ránu až skoro jasno a ojediněle mlhy. Při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Později odpoledne a večer od západu až zataženo a místy bouřky, i velmi silné. Nejvyšší denní teploty 29 až 33 °C, v Čechách ojediněle až 35 °C, v 1000 m na horách kolem 26 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 5 m/s se bude později večer měnit na západní. V bouřkách vítr přechodně zesílí. V bouřkách se mohou vyskytnout nárazy větru kolem 90 km/h, větší kroupy a přívalový déšť.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno, přechodně i polojasno. Občas déšť nebo přeháňky, ojediněle i vydatnější srážky, zpočátku i velmi silné bouřky. Nejnižší noční teploty 22 až 18 °C, na západě až 15 °C. Nejvyšší denní teploty od 18 °C na západě do 29 °C na jihovýchodě a východě. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, v bouřkách zesílí. Zpočátku se v bouřkách mohou vyskytnout nárazy větru kolem 90 km/h, větší kroupy a přívalový déšť.

Předpověď na sobotu:Zpočátku oblačno, místy přeháňky. Během dne od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:Většinou polojasno, při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý proměnlivý nebo severní vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí Bouřky