Víkendové počasí: Oteplí se, slíbili meteorologové s předstihem

Letní počasí

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

17. června 2023 6:00

Tropické třicítky budou až záležitostí dalšího pracovního týdne, jemuž předcházejí dva volné dny. I právě začínající víkend ale přinese teplé počasí, teploty podle předpovědi dosáhnou až 28 stupňů.

Meteorologové v pátek na twitteru avizovali, že se o víkendu oteplí a ubude deště. "Sobota bude ještě podobná pátku s teplotami mezi 21 až 25 °C, neděle už nabídne většinou slunečné počasí s větší pravděpodobností odpoledních přeháněk v severovýchodní polovině republiky. V neděli se dočkáme teplot mezi 24 a 28 °C," uvedl Český hydrometeorologický ústav (ČHMÚ).

Předpověď na sobotu (00-24):Většinou oblačno, v noci a ráno místy až skoro jasno. Zpočátku ojediněle, postupně místy přeháňky, odpoledne i bouřky. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C. Slabý, přes den mírný severozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na neděli (00-24):Jasno až polojasno. Během dne na severu a severovýchodě při zvětšené oblačnosti místy přeháňky. Nejnižší noční teploty 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý severozápadní vítr do 4 m/s.

Témata: Počasí Léto ČHMÚ