Předpověď počasí: O víkendu bude skoro 30 stupňů, hrozí bouřky

Letní počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

8. června 2023 6:00

Téměř třicítku budou o víkendu na některých místech v Česku atakovat maximální denní teploty. Zároveň hrozí i bouřky. Vyplývá to z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Nejtepleji bude během nadcházejícího víkendu v sobotu na severozápadě země, kde maxima mohou dosáhnout až 28 stupňů. Česko však téhož dne místy zchladí bouřky. Více srážek přinese sobota než neděle.

Předpověď na sobotu (00-24):Polojasno až oblačno, ráno ojediněle mlhy. Ojediněle, přes den zejména ve východní polovině území místy přeháňky nebo bouřky. Večer ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, v severozápadní polovině území 24 až 28 °C. Slabý, postupně mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na neděli (00-24):Polojasno až oblačno. Ojediněle přeháňky, zejména na východě a na horách. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, na severovýchodě kolem 20 °C. Mírný severovýchodní až východní 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí Léto ČHMÚ