Počasí s nádechem léta. O víkendu bude prakticky pořád přes 20 stupňů

Jaro, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

20. května 2023 6:00

V týdnu panovalo deštivé počasí, které zvedalo hladiny řek v části země. Bylo také poměrně chladno. O víkendu už bude o poznání lépe, vyplývá z aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Denní teploty se po oba víkendové dny budou držet nad hranicí 20 stupňů. V sobotu i v neděli budou také ojediněle hrozit bouřky.

Předpověď na sobotu (00-24):Polojasno až oblačno, zejména na jihozápadě Čech a ve Slezsku místy i zataženo. Ojediněle mlhy. Přes den polojasno až oblačno. Odpoledne a večer ojediněle, na Moravě a ve Slezsku místy přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, v 1000 m na horách kolem 15 °C. Slabý, přes den mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Skoro jasno až polojasno, během dne při zvětšené oblačnosti ojediněle přeháňky nebo bouřky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý východní až severovýchodní, přes den v jihozápadní polovině území mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Jaro ČHMÚ