Předpověď počasí na prodloužený víkend: S nižší teplotou ubyde srážek

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

6. května 2023 6:00

Začíná druhý ze dvou po sobě jdoucích prodloužených víkendů, přičemž sobota bude nejspíš ze všech dnů nejdeštivější. Dnes a zítra budou teploty atakovat dvacítku, na sváteční pondělí se o pár stupňů ochladí.

Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). Na Den vítězství je zároveň nejmenší pravděpodobnost srážek, k přeháňkám má dojít jen ojediněle.

Předpověď na sobotu (00-24):Oblačno až zataženo, na většině území občasný déšť. Během dne od západu částečné protrhávání oblačnosti a místy přeháňky nebo i bouřky. Později večer ustávání srážek. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, v 1000 m na horách kolem 12 °C. Mírný západní až severozápadní, na Moravě a ve Slezsku zpočátku jihozápadní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí. Večer se bude vítr měnit na severní a bude slábnout.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, během dne místy přeháňky, ojediněle bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 16 až 20 °C, na severovýchodě kolem 14 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní, postupně až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, přechodně i polojasno, ojediněle přeháňky, zejména na jihozápadě. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, při malé oblačnosti až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Jaro ČHMÚ