Chladnější počasí bude v příštím týdnu realitou, ukazuje předpověď

Jaro, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

22. dubna 2023 6:00

O právě začínajícím víkendu překročí denní maxima 20 stupňů, jenže už v neděli bude přes Česko postupovat slábnoucí studená fronta, která přinese ochlazení. Vyvrcholí ve středu, kdy teploty sotva překročí 10 stupňů. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Na začátku příštího týdne bude podle meteorologů postupovat přes střední Evropu včetně Česka brázda nízkého tlaku. Po její zadní straně začne proudit studený a vlhký vzduch od severozápadu. Oproti víkendu se tak ochladí až o deset stupňů.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až zataženo, místy přechodně i polojasno. Na většině území přeháňky nebo déšť, ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 11 až 7 °C, na západě až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Slabý jihovýchodní, od západu postupně mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až zataženo, zpočátku místy polojasno. Na většině území déšť nebo přeháňky, od severozápadu nad 600 m postupně i srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, na jihovýchodě až 15 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na středu (00-24):Polojasno až oblačno a ojediněle, na severu a severovýchodě místy přeháňky. Nad 500 m, v noci i níže, přeháňky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Jaro ČHMÚ