Jarní počasí, jak si ho představujeme. Do Česka dnes dorazí oteplení

Jaro, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

20. dubna 2023 6:00

Duben zatím přináší rozmanité počasí. V uplynulých dnech dost pršelo, až stoupaly hladiny řek. Ve zbytku tohoto týdne ale dorazí do Česka výrazné oteplení. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Podle meteorologů bude už dnes odpoledne a večer na celém území ubývat oblačnosti. Od pátku navíc začne do Česka proudit teplejší vzduch. "Můžeme se proto těšit na slunečné a teplé dny v závěru tohoto týdne. Změna dorazí pravděpodobně až během neděle se studenou frontou od západu," uvedl ČHMÚ na twitteru.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Oblačno až zataženo, přes den na východě přechodně místy i polojasno. V Čechách zpočátku místy, jinde jen ojediněle déšť nebo přeháňky, nad 700 m i srážky smíšené nebo sněhové. Večer od severovýchodu ubývání oblačnosti místy až do vyjasnění. Ráno ojediněle mlhy. Nejvyšší denní teploty 13 až 17 °C, na západě kolem 9 °C, v 1000 m na horách kolem 7 °C. Slabý, postupně mírný východní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek (00-24):Jasno až polojasno. Odpoledne při přechodně zvětšené oblačnosti, zejména na jihozápadě, ojediněle přeháňky. Zpočátku ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 15 až 19 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s bude k večeru slábnout.

Předpověď na sobotu (00-24):Jasno až polojasno. Později na západě Čech přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C. Slabý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Zpočátku skoro jasno až polojasno. Na západě a postupně i jinde přibývání oblačnosti s občasným deštěm nebo přeháňkami, ojediněle i bouřkami. Na východě srážky až večer. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 17 až 21 °C, v západní polovině Čech kolem 14 °C. Mírný jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s se bude Čechách během dne měnit na západní.

Témata: Počasí Jaro ČHMÚ