Víkendové počasí se ponese v duchu zimy. Místy může ještě nasněžit

Krkonoše

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

12. dubna 2023 6:00

O víkendu se může do Česka vrátit sněžení. Zatímco v pátek může sněžit i v polohách nad 600 m, v sobotu a neděli půjde spíše o vyšší polohy. Denní maxima ale přesto nepřekročí 12 °C a v noci mohou teploty místy klesnout až k nule.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno, na většině území déšť nebo přeháňky, zejména ve východní polovině území místy i vydatnější a trvalejší srážky. Na západě Čech srážky jen místy. V polohách nad 1000 m a přechodně i nad 600 m místy déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C, při trvalejším dešti kolem 5 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na sobotu:Zataženo až oblačno, na většině území občas déšť nebo přeháňky, v polohách nad 1000 m i srážky sněhové. Večer ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný severozápadní až západní, ve východní polovině území jižní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:Oblačno až zataženo, přechodně místy i polojasno. Místy občasný déšť nebo přeháňky, nad 1100 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, při zmenšené oblačnosti kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Témata: Počasí sníh