Velikonoční počasí: Kdy bude nejtepleji?

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

8. dubna 2023 6:00

Tři ze čtyř dnů velikonočního volna jsou stále před námi, proto se vyplatí znát předpověď. Nejtepleji by mělo být v pondělí, vyplývá z výhledu na webu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Počasí v Česku v těchto dnech ovlivňuje oblast nižšího tlaku vzduchu nad střední a jihovýchodní Evropou. Teploty budou pozvolna stoupat, až v pondělí dosáhnou maxima ve výši 15 stupňů. Zároveň ale může i o Velikonocích sněžit.

Předpověď na sobotu (00-24):Přes den oblačno až zataženo, občasný déšť nebo přeháňky, v severní polovině území srážky místy. Zpočátku nad 400 m, během dne nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové. Odpoledne od severovýchodu ubývání srážek a večer zejména na severu místy až polojasno. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, na jihu kolem 5 °C, v 1000 m na horách kolem +1 °C. Slabý, přes den mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, zpočátku místy i polojasno a ojediněle mlhy. Zejména v jihovýchodní polovině území místy občasný déšť nebo přeháňky, nad 800 m, později nad 1100 m i srážky sněhové. Večer ubývání srážek a zejména v Čechách i oblačnosti. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Slabý proměnlivý nebo severovýchodní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až polojasno, místy přechodně až zataženo. Ojediněle, na východě přechodně místy přeháňky nebo občasný déšť. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C, při déletrvající zmenšené oblačnosti až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C. Slabý proměnlivý nebo jihovýchodní vítr do 4 m/s.

Témata: Počasí Jaro ČHMÚ