Počasí: Mráz stále představuje nebezpečí, platí výstraha

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

3. dubna 2023 6:00

Začíná první dubnový pracovní týden, počasí však může být nadále mrazivé. Před dopadem nízkých teplot na vegetaci proto ve výstraze varují meteorologové z Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Po celém území České republiky platí až do středeční osmé hodiny ráno výstraha před mrazem, který může v polohách pod 500 m poškodit zejména kvetoucí meruňky, broskvoně a rané odrůdy slivoní.

Předpověď na pondělí (00-24):Oblačno až polojasno a ojediněle sněhové přeháňky, na horách četnější. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na jihu Moravy kolem +1 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na jihu Moravy až 7 °C, v 1000 m na horách kolem -5 °C. V Čechách mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku většinou čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer bude vítr slábnout.

Předpověď na úterý (00-24):Většinou oblačno a místy sněhové přeháňky, zejména na horách na severu a severovýchodě. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný severní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku místy s nárazy kolem 15 m/s. Na západě vítr slabý.

Předpověď na středu (00-24):Většinou oblačno a místy sněhové přeháňky, zejména na horách na severu a severovýchodě. V polohách pod 300 m i srážky smíšené. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti ojediněle až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Slabý, přes den mírný severní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí mráz ČHMÚ