Mrazivé počasí neskončilo. Teploty v dalších dnech ještě klesnou pod nulu

mráz

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

29. března 2023 6:00

Česko má za sebou nejchladnější noc tohoto týdne. Ačkoliv se v dalších dnech bude spíše oteplovat, teploty pod nulu ještě spadnou.

Ačkoliv to před nedávnem vypadalo na příchod teplého jara, ještě dnes v noci teploty klesaly pod nulu. V nadcházejících dnech by sice mrznout nemělo, o víkendu se ale mrazy vrátí, ukazuje předpověď Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na čtvrtek:Zataženo až oblačno, místy, během dne na celém území od západu déšť nebo přeháňky. Večer částečné ubývání srážek a oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na Moravě a ve Slezsku až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C. Slabý jižní, postupně čerstvý jihozápadní až západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, zpočátku místy i polojasno. Ojediněle, postupně od západu na většině území déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 8 až 4 °C. Nejvyšší denní teploty 12 až 16 °C, na severu a západě kolem 11 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na sobotu:Oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky, později nad 1000 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 14 °C, na západě kolem 9 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s s nárazy kolem 15 m/s se postupně bude měnit na severozápadní až severní

Předpověď na neděli:Oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky, nad 1000 m, postupně nad 500 m srážky smíšené a sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C, na jihu Moravy kolem 4 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný, ve východní polovině území přechodně čerstvý severní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí od pondělí do středy:Většinou oblačno, místy sněhové přeháňky. V nižších, v závěru období i ve vyšších polohách přeháňky smíšené a dešťové. Nejnižší noční teploty 0 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 9 °C.

Témata: Počasí mráz