Zimní počasí se vrací. Příští týden bude sněžit i mrznout

Kamenický Šenov (Liberecký kraj)

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

26. března 2023 6:00

Ačkoliv poslední dny připomínaly jaro, zima ještě neřekla poslední slovo. Příští týden se ochladí a na většině území bude sněžit.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo a oblačno místy, od severozápadu na většině území déšť, nad 700 m, postupně ve všech polohách sněžení. Během dopoledne přechod k proměnlivé oblačnosti se sněhovými nebo i krupkovými přeháňkami. V Čechách ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na západě a severu Čech kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, na východě až 9 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s se ráno a dopoledne bude měnit čerstvý severozápadní až severní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy kolem 20 m/s (70 km/h), bude večer slábnout.

Předpověď na úterý:Proměnlivá oblačnost, na většině území sněhové nebo krupkové přeháňky, které budou od západu postupně ustávat. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný, přes den čerstvý severozápadní vítr 5 až 10 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (70 km/h).

Předpověď na středu:Zpočátku oblačno až polojasno, od západu přibývání oblačnosti a v Čechách místy, jinde jen ojediněle občasné sněžení, které bude přecházet do deště nebo deště se sněhem. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, k ránu oteplování. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, na většině území občas déšť nebo přeháňky, zpočátku na severovýchodě nad 1000 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 11 až 15 °C, na severovýchodě kolem 9 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až zataženo. Na většině území občas déšť nebo přeháňky, později na hřebenech hor i srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 10 až 15 °C, později 7 až 12 °C.

Témata: Počasí sníh