Zimní počasí neřeklo poslední slovo. Platí varování meteorologů

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz, ČTK

16. března 2023 6:00

V celých Čechách se mělo v noci na dnešek tvořit náledí. Varování meteorologů platí až do čtvrtečního rána. Pozor by si měli dávat nejenom motoristé, ale i chodci, kterým hrozí uklouznutí.

Varování Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ) se týká všech devíti českých krajů a Prahy. "V důsledku poklesu teplot pod nulu budou povrchy lokálně namrzat," varují meteorologové obyvatele těchto regionů. Výstraha má platnost do čtvrtečních 09:00.

Kvůli kluzkému povrchu hrozí na neošetřených silnicích problémy v dopravě a zvýšená nehodovost. Řidičům proto ČHMÚ doporučuje jezdit velmi opatrně. Pozorní by měli být i chodci, kterým hrozí úraz v důsledku uklouznutí. Starší nebo méně mobilní lidé by měli po dobu platnosti výstrahy omezit vycházení ven.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Skoro jasno až polojasno, zpočátku na východě až oblačno. Ráno ojediněle mrznoucí mlhy. Později v Čechách od západu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, na západě místy až -7 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 9 °C, v 1000 m na horách kolem -1 °C, na Šumavě až +3 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Zima ČHMÚ