Počasí do konce týdne: Po krátkém oteplení opět nasněží

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. března 2023 6:00

Do konce týdne se dočkáme krátkodobého oteplení. Ve čtvrtek a v pátek teploty porostou až na 13 stupňů, poté se ale ochladí a do Česka se vrátí sněžení.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na čtvrtek:Zataženo až oblačno, občas déšť, v severní polovině území nad 700 m, zpočátku i v nižších polohách sněžení. Večer od severozápadu ubývání srážek. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C, na severu a severozápadě kolem +1 °C. Nejvyšší denní teploty od 2 °C na severu až po 13 °C na jihu. V jižní a jihovýchodní polovině území mírný západní 2 až 6 m/s, během dne přechodně čerstvý 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 až 20 m/s. Jinde vítr jen slabý proměnlivý.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno, zpočátku ojediněle, postupně na většině území občas déšť, později na severozápadě místy přeháňky nad 700 m smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný, postupně až čerstvý jihozápadní až jižní vítr 5 až 9 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na sobotu:Zpočátku velká oblačnost, občas déšť nebo přeháňky, od severozápadu nad 600 m srážky smíšené nebo sněhové. Postupně proměnlivá oblačnost a místy sněhové přeháňky, na jihovýchodě pod 400 m i srážky dešťové. Nejnižší noční teploty 7 až 2 °C, na severozápadě kolem 0 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na jihovýchodě kolem 8 °C. Čerstvý jihozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, se bude měnit na severozápadní a zeslábne.

Předpověď na neděli:Oblačno až polojasno. Postupně přibývání oblačnosti s občasným deštěm. Zpočátku nad 400 m, postupně nad 700 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, při slabém větru a zmenšené oblačnosti ojediněle až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí sníh