Předpověď počasí na příští týden: Návrat zimy se nekoná, ukazuje předpověď

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

6. ledna 2023 6:00

Zima si v posledních dnech dává pauzu. Pro toto roční období neobvykle teplé počasí se očekává i během druhého lednového týdne. I po nadcházejícím víkendu se totiž ve dne počítá s teplotami nad nulou, vyplývá z týdenní předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

V pondělí a úterý dosáhnou denní maxima až 8 °C, ve zbytku pracovního týdne se může dokonce ještě o dva stupně oteplit. Pod bod mrazu mohou teploty lehce klesnout maximálně v noci.

Předpověď na pondělí (00-24):Zataženo až oblačno, na většině území občasný déšť nebo přeháňky, postupně od západu nad 700 m srážky sněhové. Na východě i srážky trvalejší. Zpočátku ojediněle mlhy, zejména na Moravě. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C, na východě kolem +4 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný jižní vítr 2 až 6 m/s se bude měnit na západní.

Předpověď na úterý (00-24):Zataženo až oblačno, během dne až polojasno. Místy přeháňky, na východě zpočátku trvalejší déšť. Nad 400 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C. Mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Vyhlídka počasí od středy do pátku:Oblačno až zataženo, místy přechodně polojasno. Na většině území občasný déšť nebo přeháňky, na horách přechodně srážky sněhové. Nejnižší noční teploty ve středu +2 až -2 °C, v dalších dnech 5 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 5 až 10 °C.

Témata: Počasí ČHMÚ