Předpověď počasí na víkend: Až minus 16 stupňů předpokládá předpověď

Zimní počasí v Česku, mráz trápí chodce i řidiče

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

17. prosince 2022 6:00

O právě začínajícím víkendu ještě očekávané oteplení do Česka nedorazí, naopak se čeká pořádně mrazivá noc. Ze soboty na neděli klesnou teploty až k -16 °C. Vyplývá to z aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pod nulou se budou teploty držet i ve dne, chladnější má být neděle, která je tou poslední adventní. Podle meteorologů během ní bude mezi -3 až -7 °C. Sněžit by zase mělo spíše během dnešního dne.

Předpověď na sobotu (00-24):Zataženo až oblačno, místy občasné sněžení. Během dne od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti na polojasno až skoro jasno. K večeru místy tvorba nízké oblačnosti a mrznoucích mlh. Nejvyšší denní teploty -5 až -1 °C, v 1000 m na horách kolem -7 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, na Moravě a ve Slezsku zpočátku mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Zataženo nízkou oblačností, místy mrznoucí mlhy, ojediněle slabé sněžení. Na horách a ojediněle, během dne místy i v nižších polohách jasno až polojasno. Večer od západu přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -9 až -14 °C, při vyjasnění a sněhové pokrývce ojediněle kolem -16 °C. Nejvyšší denní teploty -7 až -3 °C. Slabý proměnlivý, na Českomoravské vrchovině postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí ČHMÚ Zima