Počasí: O víkendu se do Česka opět vrátí sněžení

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

8. prosince 2022 6:00

O víkendu se do Česka opět vrátí sněžení. Zatímco v sobotu bude spíše ojedinělé, v neděli už se objeví bílá pokrývka na většině území.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno, v Čechách zpočátku místy až polojasno. Ojediněle sněhové přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku během dne postupně občasný déšť nad 500 m déšť se sněhem a sněžení. Později večer ustávání srážek. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, v Čechách -2 až -6 °C, při malé oblačnosti a sněhové pokrývce až -8 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až +4 °C. Slabý jihovýchodní až východní, postupně severovýchodní až severní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na sobotu:Převážně zataženo, ojediněle sněžení, na východě pod 400 m déšť, i mrznoucí. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C. Slabý proměnlivý nebo severní vítr do 4 m/s, později na východě mírný severovýchodní vítr 3 až 6 m/s.

Předpověď na neděli:Převážně zataženo, od jihovýchodu na většině území se sněžením, na Moravě a ve Slezsku i trvalejším a vydatnějším. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na západě až -6 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Mírný severní až severozápadní vítr 2 až 6 m/s, na Moravě a ve Slezsku čerstvý 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Témata: Počasí sníh