Počasí tento týden: Do Česka se vrací sněžení, v noci se ochladí až na -8

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. prosince 2022 6:00

Do Česka se tento týden opět vrátí sněžení. Denní maxima se zpočátku budou pohybovat nad nulou, postupně ale klesnou až pod bod mrazu. Ke konci týdne se v noci ochladí až na -8 stupňů.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Převážně zataženo, místy slabý déšť nebo mrholení. Zpočátku místy mlhy, zejména v jihozápadní polovině Čech a na Českomoravské vrchovině. Později odpoledne a večer od jihozápadu na většině území déšť, v západní polovině území postupně nad 600 m déšť se sněhem nebo sněžení. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, v 1000 m na horách kolem 3 °C. Mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s, na jihu Moravy a na Českomoravské vrchovině zpočátku místy s nárazy kolem 15 m/s, bude postupně slábnout a měnit se na jihozápadní.

Předpověď na úterý:Převážně zataženo a na většině území déšť nebo déšť se sněhem, nad 400 m sněžení. Během dne slábnutí srážek. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný západní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na středu:Většinou oblačno, místy sněhové přeháňky, pod 300 m smíšené nebo dešťové. Během dne slábnutí srážek a večer místy ubývání oblačnosti. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C. Mírný západní až jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo a ojediněle sněhové přeháňky, pod 400 m, na východě postupně pod 800 m smíšené nebo dešťové. Zpočátku přechodně polojasno a ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Slabý jihozápadní až jižní vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno. Místy občasný déšť, zpočátku ojediněle i mrznoucí. V Čechách v polohách nad 1000 m déšť se sněhem nebo sněžení. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, v západní polovině Čech až -5 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, na Moravě a ve Slezsku 3 až 7 °C. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Vyhlídka počasí od soboty do pondělí:Zataženo až oblačno a místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky. Zpočátku v nížinách srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, postupně -4 až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, postupně -3 až +1 °C.

Témata: Počasí sníh