Sníh, náledí a teploty až minus 10 stupňů. Počasí bude o víkendu drsné

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

19. listopadu 2022 6:00

Po celém Česku platí do dnešních 10 hodin výstraha před náledím, v částech Středočeského, Ústeckého a Jihomoravského kraje společně s Vysočinou může do večera napadnout až osm centimetrů sněhu. Teploty se dnes budou držet pod nulou.

Vyplývá to z předpovědi a výstražných informací Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ). 

Předpověď na sobotu (00-24):Zataženo až oblačno, v jižní polovině území občasné sněžení, na jihozápadě četnější. V severní polovině Čech postupně většinou polojasno, ojediněle sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na severu a severovýchodě ojediněle kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C, v 1000 m na horách kolem -6 °C, na Šumavě kolem -1 °C. Slabý severovýchodní, během dne postupně proměnlivý vítr 1 až 4 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, v severní polovině území místy až polojasno. Ojediněle, na jihozápadě místy občasné sněžení, postupně v polohách pod 600 m déšť se sněhem nebo déšť, ojediněle i mrznoucí s tvorbou slabé ledovky. Večer na západě srážky četnější. Ráno a dopoledne ojediněle mlhy, i mrznoucí. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, v severní polovině území při zmenšené oblačnosti místy kolem -10 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, na severu kolem 0 °C. Slabý, odpoledne postupně mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Zima ČHMÚ