Počasí se tento týden ochladí ještě citelněji. V noci naměříme i teplotu pod nulou

mráz

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

21. září 2022 6:00

V příštích dnech se ochladí ještě citelněji. Zatímco denní maxima se budou stále pohybovat nad 10 stupňů, v noci se bude ochlazovat výrazněji. Místy mohou teploty klesnout pod nulu.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Ve čtvrtek bude oblačno až polojasno, ojediněle, ve východní polovině území místy, se objeví přeháňky. Nejnižší noční teploty klesnou na 7 až 3 °C, při déletrvajícím vyjasnění až k 0 °C, proto hrozí místy přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty pak vyrostou na 12 až 16 °C.

V pátek bude ještě chladněji. Bude skoro jasno až polojasno, ráno a dopoledne místy mlhy nebo i nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty klesnou na 5 až 1 °C, při celonočním vyjasnění až na -1 °C, a opět hrozí četné přízemní mrazíky. Nejvyšší denní teploty vyrostou na 13 až 17 °C.

V sobotu se mírně oteplí. Bude polojasno až oblačno, během dne od západu další přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty klesnou na 6 až 2 °C, při déletrvajícím vyjasnění a uklidnění větru ale mohou opět spadnout až k 0 °C a místy se objeví další přízemí mrazíky. Nejvyšší denní teploty stoupnou na 14 až 18 °C.

V neděli bude oblačno až zataženo a místy se objeví déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty pak vzrostou na 10 až 6 °C a nejvyšší denní teploty na 15 až 19 °C. 

Témata: Počasí mráz