Počasí: Do konce prázdnin zbývá týden. Jak bude?

Letní počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

25. srpna 2022 6:00

Přesně za týden žáci a studenti usednou opět do lavic a letní prázdniny pro ně definitivně skončí. Poslední dny volna si ale užijí příjemné počasí. Teploty by neměly překonávat tropickou hranici, ale ani klesat pod 20 stupňů. Ochladí se až s příchodem prvního školního dne.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na čtvrtek:Polojasno až oblačno, ráno a dopoledne místy mlhy nebo nízká oblačnost. Ojediněle, odpoledne místy přeháňky nebo i bouřky. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C, v 1000 m na horách kolem 20 °C. Slabý severovýchodní až východní vítr 1 až 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na pátek:Polojasno až skoro jasno, postupně až oblačno. Ojediněle, přes den místy přeháňky nebo bouřky, zejména v Čechách. Ráno místy mlhy. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý proměnlivý vítr do 3 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na sobotu:Oblačno až polojasno. Ojediněle, postupně místy občasný déšť, přeháňky nebo i bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C, na západě 22 až 26 °C. Slabý proměnlivý nebo severozápadní vítr do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na neděli:Většinou oblačno. Místy občasný déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřky. Nejnižší noční teploty 18 až 14 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihu Moravy až 27 °C. Slabý, přes den mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pondělí:Oblačno až polojasno, ojediněle déšť nebo přeháňky. Během dne ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C, na západě kolem 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý severozápadní nebo proměnlivý vítr do 4 m/s.

Vyhlídka počasí od úterý do čtvrtka:Polojasno až oblačno a ojediněle déšť nebo přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 24 °C.

Témata: Počasí Léto