Počasí bude dál deštivé, na některých místech budou srážky extrémní

Zvláštní zachycení deště

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

21. srpna 2022 6:00

Česko v posledních dnech místy zasáhly extrémní srážky, některé řeky vystoupaly až na třetí stupeň povodňové aktivity. Mnohá místa přitom musí s vydatným deštěm počítat i během neděle a pondělí.

Výstraha je platná pro Olomoucký, Zlínský a Moravskoslezský kraj a okresy Břeclav, Bučovice, Hodonín, Hustopeče, Kyjov, Slavkov u Brna, Veselí nad Moravou a Vyškov v Jihomoravském kraji až do pondělního poledne. 

Podle meteorologů může spadnout až 30 mm srážek za šest nebo 50 mm za 24 hodin. Hrozí tak zvýšený odtok vody z krajiny a průtok vody přes komunikace. 

Předpověď na neděli (00-24):Přes den zataženo až oblačno, ojediněle přeháňky. Postupně v západní polovině Čech částečné ubývání oblačnosti. Na Moravě a ve Slezsku převážně zataženo s deštěm, i vydatnějším. Nejnižší noční teploty 17 až 13 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na Moravě a ve Slezsku 18 až 22 °C, v 1000 m na horách kolem 16 °C. V Čechách mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s, na Moravě a ve Slezsku mírný severní 3 až 7 m/s.

Témata: Počasí Déšť ČHMÚ