Počasí o volných dnech: Teploty kolem 25 stupňů, dnes může pršet

Letní počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

5. července 2022 6:00

Po jednom pracovním dni následují opět dva dny volna a také počasí bude podobné jako o uplynulém víkendu. Tropy se nečekají, dnes však hrozí přeháňky, vyplývá z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Během úterý hrozí déšť nebo přeháňky, výjimečně i bouřky. K večeru by měly srážky ustávat a vítr slábnout. Nejvyšší denní teploty se během svátečních červencových dní budou pohybovat kolem 25 stupňů. 

Předpověď na úterý (00-24):Přes den oblačno až zataženo, občas déšť nebo přeháňky, ojediněle bouřka. V severozápadní polovině Čech většinou beze srážek a přechodně i polojasno. Odpoledne a večer od severozápadu ustávání srážek a ubývání oblačnosti i na ostatním území. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, v severozápadní polovině Čech kolem 26 °C, v 1000 m na horách kolem 18 °C, v Beskydech kolem 15 °C. V noci slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, přes den mírný severní 2 až 6 m/s. Večer vítr zeslábne.

Předpověď na středu (00-24):Polojasno až oblačno. Ojediněle, během dne místy přeháňky. Ojediněle i bouřky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C. Slabý, přechodně mírný severozápadní až severní vítr 2 až 5 m/s.

Témata: Počasí Léto