Předpověď počasí na víkend: Bouřky a tropy skončí, teploty se ustálí

Letní počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

30. června 2022 6:00

Nadcházející víkend nebude příliš vhodný k letním radovánkám. Zatímco v pátek mohou na části území zuřit silné bouřky, zatímco jinde budou panovat tropy, v sobotu se teploty na našem území vyrovnají a místy se ochladí, vyskytne se navíc déšť. Mírně se oteplí až v neděli.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Zpočátku jasno až polojasno, ráno ojediněle mlhy. Od západu oblačno až zataženo, přeháňky nebo bouřky, ojediněle i velmi silné. Nejnižší noční teploty 19 až 15 °C. Nejvyšší denní teploty od 20 °C na západě do 35 °C na východě území. Slabý proměnlivý vítr 1 až 4 m/s, během dne od západu mírný západní až severozápadní vítr 3 až 7 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Ojediněle se mohou vyskytnout velmi silné bouřky s přívalovými srážkami kolem 50 mm, kroupami a nárazy větru kolem 90 km/h.

Předpověď na sobotu:Jasno až polojasno, na Moravě a ve Slezsku zpočátku oblačno až zataženo a místy déšť. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty na Moravě a ve Slezsku 16 až 12 °C, v Čechách 12 až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 21 až 25 °C, na jihovýchodě až 27 °C. Mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s, postupně slabý proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na neděli:Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 25 až 29 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s. 

Témata: Počasí Léto