Bouřky ovlivní počasí i dnes a zítra, pak už by měl být klid

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

29. června 2022 6:00

Česko si v posledních dnech užívá hodně bouřlivého počasí, které postihuje především Čechy. Jinak tomu nebude ani dnes zítra, kdy bouřky opět hrozí hlavně v západní části země. Vyplývá to z informací od Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Výstraha před bouřkami platí pro dnešní a zítřejší den v celé republice s výjimkou Olomouckého, Moravskoslezského, Zlínského a části Jihomoravského kraje. 

Meteorologové očekávají výskyt silných bouřek s nárazy větru kolem 70 km/h a krátkodobými úhrny srážek kolem 30 milimetrů či dokonce velmi silných bouřek s ještě silnějším větrem (až 90 km/h) a až 50 milimetry srážek. 

Předpověď na středu (00-24):V Čechách oblačno až zataženo, přechodně až polojasno, místy přeháňky nebo bouřky, odpoledne a večer i velmi silné. Na Moravě a ve Slezsku většinou polojasno a srážky a bouřky jen ojediněle. Nejvyšší denní teploty v Čechách 27 až 31 °C, na západě jen kolem 25 °C, na Moravě a ve Slezsku 30 až 35 °C, v 1000 m na horách kolem 21 °C, v Jeseníkách a Beskydech kolem 26 °C. Mírný východní až jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, se bude odpoledne a večer v Čechách měnit na západní a v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na čtvrtek (00-24):Polojasno až skoro jasno, zejména odpoledne až oblačno a místy přeháňky nebo bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 20 až 16 °C. Nejvyšší denní teploty v Čechách 26 až 30 °C, na Moravě a ve Slezsku 30 až 35 °C. Slabý proměnlivý vítr do 4 m/s, v bouřkách přechodně zesílí.

Témata: Počasí Bouřky ČHMÚ