Předpověď počasí na víkend: Letní vedra jsou zpět

Letní počasí, ilustrační foto

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

9. června 2022 6:00

O víkendu se v Česku citelně oteplí. Zatímco ke konci pracovního týdne teploty porostou jen k 24 stupňům, v neděli se budou přibližovat tropické třicítce.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno, na jihu a východě místy déšť, jinde jen ojediněle přeháňky, zejména na horách. Během dne od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C, na západě až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 20 až 24 °C, na severovýchodě kolem 19 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s bude večer slábnout.

Předpověď na sobotu:Polojasno až jasno. Ráno ojediněle mlhy. Během dne přechodně oblačno. Na severovýchodě ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 13 až 9 °C. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C. Slabý, přes den mírný severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Předpověď na neděli:Jasno až polojasno, během dne zejména na severozápadě až oblačno a ojediněle přeháňky. Nejnižší noční teploty 14 až 10 °C. Nejvyšší denní teploty 24 až 28 °C. Slabý proměnlivý, během dne místy mírný západní až severozápadní vítr 2 až 5 m/s.

Témata: Počasí Léto