V Česku se bouřky zatím neodmlčí, podle meteorologů hrozí až do středy

Bouřky, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

6. června 2022 6:00

Meteorology v posledních dnech hodně zaměstnávají bouřky, jinak tomu nebude ani v první polovině právě začínajícího týdne. Naznačuje to předpověď Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Do pondělní třetí hodiny ranní byla v platnosti výstraha před silnými bouřkami ve Středočeském, Plzeňském, Karlovarském, Jihočeském a Jihomoravském kraji a na Vysočině.

Přinejmenším ojediněle budou bouřky podle meteorologů hrozit také dnes a v následujících dvou dnech. Vyplývá to z týdenní předpovědi na webu ČHMÚ. 

Předpověď na pondělí (00-24):Během dne většinou oblačno a zpočátku místy déšť, postupně ojediněle přeháňky nebo i bouřka. Nejvyšší denní teploty 22 až 26 °C, v 1000 m na horách kolem 19 °C. Mírný západní až severozápadní, ve východní polovině území zpočátku jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s. Vítr >zpočátku v bouřkách zesílí a večer bude slábnout.

Předpověď na úterý (00-24):Zataženo až oblačno, na východě zpočátku polojasno. Ojediněle, od jihozápadu na většině území déšť nebo přeháňky, ojediněle, na Moravě a ve Slezsku místy bouřky. Během dne v Čechách od západu pozvolné ubývání srážek a částečně i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 16 až 12 °C. Nejvyšší denní teploty 19 až 23 °C, na východě až 26 °C, při trvalejších srážkách jen kolem 18 °C. Slabý, postupně mírný severozápadní vítr 2 až 6 m/s v bouřkách přechodně zesílí.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až polojasno a místy přeháňky. Na Moravě a ve Slezsku zpočátku zataženo a na většině území déšť. Ojediněle bouřky. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 15 až 11 °C, na západě až 8 °C. Nejvyšší denní teploty 18 až 22 °C, v Čechách až 24 °C. Mírný západní až severozápadní, na Moravě a ve Slezsku až severní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí Bouřky