Počasí se o Velikonocích zhorší. Svátky překazí mrazy i sněžení

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

14. dubna 2022 6:00

Ačkoliv zažívá Česko teplé dny, o svátcích se počasí zkazí. Teploty výrazně klesnou a hrozí mrazy, déšť i sněžení.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, zpočátku na většině území déšť nebo přeháňky. Od severozápadu postupně proměnlivá oblačnost, místy přeháňky a ojediněle bouřky. Později na severu a severovýchodě nad 800 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 10 až 6 °C. Nejvyšší denní teploty 14 až 19 °C, na severu kolem 11 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na sobotu:Převážně oblačno, místy přeháňky, většinou nad 600 m, ráno a dopoledne na severu a severovýchodě i v nižších polohách sněhové. Odpoledne a večer od západu ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C, na severu a severovýchodě až -1 °C a ojediněle tvorba náledí. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na severovýchodě kolem 6 °C. Mírný severní až severovýchodní vítr 3 až 7 m/s, na Moravě a ve Slezsku během dne místy s nárazy kolem 15 m/s. Večer bude vítr částečně slábnout.

Předpověď na neděli:Jasno až polojasno, na severovýchodě postupně oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, nad 500 m srážky sněhové. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, v údolích až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na severovýchodě kolem 7 °C. Slabý, během dne mírný severozápadní až severní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na pondělí:Jasno až polojasno, zejména ve východní polovině území přechodně oblačno až zataženo a místy déšť nebo přeháňky, nad 600 m, v noci a ráno na severovýchodě i níže srážky sněhové. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, při velké oblačnosti kolem +2 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C, při déletrvajícím slunečním svitu až 13 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí sníh