Jarní počasí se konečně blíží? Předpověď na měsíc

Jaro

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

6. dubna 2022 6:00

Počasí v Česku se přechodně oteplí na 16 stupňů Celsia, na jižní Moravě může být i 18 stupňů, na víkend se ale znovu o několik stupňů ochladí. Následující velikonoční týden očekávají meteorologové další postupné oteplování a ubývání srážek. Citelněji se ale oteplí až v těch dalších týdnech.

Vyplývá to z předpovědi a měsíčního výhledu počasí Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Pršet by mělo tento týden každý den, ve středu spíše jen místy nebo ojediněle. Ve vyšších polohách země bude také sněžit. Mrznout ale nemá, a to ani v noci. Výjimkou je pouze konec týdne, kdy mohou při zmenšené oblačnosti teploty v noci ještě spadnout dva stupně pod nulu.

Jinak se budou v noci pohybovat mezi plus dvěma až sedmi stupni. Denní maxima budou v úterý deset stupňů, ve středu 16 stupňů, na jihu Moravy až 18 stupňů, ve čtvrtek ukáže teploměr 13 až 17 stupňů. O víkendu budou budou nejvyšší denní teploty kolísat mezi deseti až 13 stupni Celsia.

Do konce dubna by pak měly v Česku panovat průměrné či podprůměrné teploty, srážek má být následující čtyři týdny víc, než bývá v tomto období roku obvyklé. O velikonočním týdnu se bude zvolna oteplovat.

Nejvyšší denní teploty budou tento týden v průměru kolem deseti stupňů, příští velikonoční týden 12 stupňů, ve třetím a čtvrtém týdnu zhruba 16 stupňů.

"Lze však očekávat výkyvy teplot v podobně vpádů chladného či studeného vzduchu, které jsou pro toto roční období typické," dodali meteorologové v dlouhodobém výhledu.

Témata: Počasí