Počasí tento týden: Naměříme až 13 stupňů, pak se ale prudce ochladí

Jaro

Autor: Libor Novák, stars24.cz

14. března 2022 6:00

Ačkoliv se bude během týdne oteplovat a naměříme až 13 stupňů, v noci mohou nadále panovat chladné teploty místy s mrazy. O víkendu se pak citelně ochladí a teploty klesnou během dne i noci.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Jasno, během dne od jihozápadu pozvolné přibývání oblačnosti. Odpoledne a večer v Čechách ojediněle slabý déšť, nad 1000 m i sněžení. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, při déletrvajícím slunečním svitu až 15 °C, v 1000 m na horách kolem 5 °C, na Šumavě až 8 °C. V západní polovině území většinou slabý proměnlivý, postupně mírný jihozápadní vítr 2 až 6 m/s. Ve východní polovině území čerstvý jihovýchodní až jižní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s (70 km/h). K večeru bude vítr slábnout.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno, zpočátku místy polojasno. Později odpoledne a večer od jihozápadu postupně místy déšť, ke konci období na severu nad 1000 m i sněžení. Ráno ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty 4 až 0 °C, při zmenšené oblačnosti kolem -2 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Slabý proměnlivý, během dne mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 5 m/s, se bude později večer měnit na západní.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, místy déšť, zejména zpočátku, na východě četnější, nad 900 m sněžení. Od severozápadu postupně ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 6 až 2 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na severovýchodní až východní a bude slábnout.

Předpověď na čtvrtek:Jasno až polojasno, přes den místy přechodně až oblačno. Ojediněle mlhy. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C, na severovýchodě kolem 8 °C. Mírný východní až severovýchodní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na pátek:Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na severu a severovýchodě kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty 6 až 10 °C. Mírný východní vítr 2 až 5 m/s.

Vyhlídka počasí na víkend:Jasno až polojasno. Nejnižší noční teploty -2 až -6 °C, při uklidnění větru kolem -8 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 8 °C.

Témata: Počasí