Počasí po víkendu: Slunce se ztratí za oblaky, ochlazení ale nepřijde!

Ranní rosa, příroda.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

12. března 2022 6:00

Začíná druhý březnový víkend, který by měl být jasný a slunečný. V příštím týdnu se počasí trochu změní, teploty ale výrazně neklesnou. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Podle předpovědi bude počasí i na počátku příštího týdne ovlivňovat tlaková výše nad severovýchodní a východní Evropou. V pondělí tak bude ještě jasno, postupně od západu začne přibývat oblačnost.

V úterý se nad střední Evropou vytvoří tlaková níže, která bude postupovat k jihovýchodu. Navzdory tomu se budou denní maxima v první polovině pracovního týdne pohybovat nad 10 °C.

Předpověď na pondělí (00-24):Jasno, postupně od západu polojasno až oblačno. Nejnižší nočníteploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Slabý, během dne ve východní polovině území mírný jihovýchodní až jižní vítr 2 až 6 m/s.

Předpověď na úterý (00-24):Oblačno až zataženo, na východě zpočátku až polojasno. Později odpoledne od severozápadu místy déšť, večer na severu nad 1000 m sněžení. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 9 až 13 °C. Slabý, během dne ve východní polovině území mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s, se později bude měnit na severozápadní.

Předpověď na středu (00-24):Oblačno až zataženo a místy déšť, na severu a severovýchodě četnější, nad 800 m sněžení nebo déšť se sněhem. Během dne ubývání srážek i oblačnosti. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C, na severovýchodě kolem 5 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na severovýchodní.

Témata: Počasí ČHMÚ