Počasí: Mráz v noci, ve dne nad nulou, říkají meteorologové k víkendu!

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

26. února 2022 6:00

Poslední únorový víkend přinese počasí, které bude pravou zimu připomínat pouze v noci, kdy teploty klesnou i pod nulu. Během dne se však bude oteplovat. Vyplývá to z aktuální předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu.

Podle předpovědi zveřejněné na webu ČHMÚ mohou noční teploty klesnout pod nulu, na některých místech až k -6 °C. Během dne má mrznout pouze v sobotu na horách. Denní maxima jinak po oba víkendové dny dosáhnou až sedmi stupňů.

Během dneška očekávají meteorologové místy dešťové, smíšené nebo sněhové přeháňky. Zítra už by mělo sněžit jen ojediněle, mohou se ale objevit mrznoucí mlhy.  

Předpověď na sobotu (00-24):Většinou oblačno, místy sněhové přeháňky, během dne v polohách pod 400 m i smíšené nebo dešťové. Večer ustávání srážek a ubývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, v 1000 m na horách kolem -2 °C. Mírný severozápadní až severní vítr 2 až 6 m/s, na východě a severovýchodě zpočátku vítr slabý.

Předpověď na neděli (00-24):Jasno až polojasno, místy přechodně až oblačno a zejména na severovýchodě ojediněle slabé sněžení. Ráno ojediněle mrznoucí mlhy nebo nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, v údolích až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Slabý, během dne mírný severovýchodní až východní vítr 2 až 6 m/s.

Témata: Počasí ČHMÚ Jaro