Počasí: Udeří ještě zima? Meteorologové mají jasno!

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz, ČTK

15. února 2022 6:00

Právě probíhající týden má být podle meteorologů teplotně nadprůměrný a výraznější návrat zimy se nečeká ani během dalších týdnů. Vyplývá to z nejnovějšího výhledu Českého hydrometeorlogického ústavu do 13. března.

Vyšší teploty totiž mají vydržet i v dalších týdnech. "Teplotně očekáváme první týden předpovědi (14. února - 20. února) nadprůměrný, druhý a třetí týden (21. února - 6. března) slabě nadprůměrný, čtvrtý týden (7. března - 13. března) průměrný," uvedli meteorologové. Týdenní průměry nejnižších nočních teplot ve všech čtyřech týdnech by měly být kolem nuly. Průměry nejvyšších denních teplot pak dosáhnou zhruba osmi stupňů Celsia.

"Velké teplotní rozdíly v rámci celotýdenních průměrů se nepředpokládají, ale je pravděpodobné, že vlivem výrazné cirkulace, která trvá v oblasti Atlantik - Evropa už poměrně dlouhou dobu, se krátkodobé výrazné teplotní výkyvy vyskytnou," dodal ČHMÚ.

Srážkově nadprůměrný by měl být jen tento týden, v dalších třech týdnech by už množství srážek mělo být na dlouhodobém průměru.

Témata: Počasí ČHMÚ