Počasí dnes a zítra: Víkend bude slunečný, teploty dosáhnou 8 stupňů!

Počasí, ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

12. února 2022 6:00

Začíná druhý lednový víkend, během nějž by mělo panovat poměrně dobré počasí. V noci se sice budou teploty držet pod bodem mrazu, ve dne se ale i díky slunečním paprskům oteplí. Vyplývá to z předpovědi Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

O víkendu bude nejprve polojasno, v sobotu odpoledne se však zcela vyjasní a vydrží to tak i celou neděli. Na severovýchodě země může dnes ojediněle sněžit.

Teploty v noci klesnou k -4 °C, na západě republiky ještě o dva stupně níž. Naopak ve dne se budou držet nad nulou, v neděli ukáže teploměr v Čechách až 8 °C. 

Předpověď na sobotu (00-24):Většinou polojasno, na severovýchodě zpočátku ojediněle sněhové přeháňky. Během odpoledne ubývání oblačnosti do vyjasnění. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, na západě kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Slabý proměnlivý, postupně mírný jihovýchodní vítr 2 až 6 m/s. Později večer vítr místy zesílí.

Předpověď na neděli (00-24):Jasno nebo skoro jasno, zpočátku ojediněle mrznoucí mlhy a na západě Moravy nízká oblačnost. Nejnižší noční teploty 0 až -4 °C, zejména v západní polovině Čech kolem -6 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C, v Čechách místy kolem 8 °C. Mírný, postupně čerstvý jižní až jihovýchodní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s. V západní polovině Čech vítr jen slabý proměnlivý nebo jihozápadní do 4 m/s.

Témata: Počasí ČHMÚ