Česko čeká proměnlivé počasí. Sníh vystřídá výrazné oteplení

Zima, ilustrační fotografie

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz, ČTK

8. února 2022 6:00

Česko čeká v tomto týdnu proměnlivé a rozmanité počasí se značnými výkyvy teplot. Dnes ještě hodně foukalo a sněžilo nejen na horách. V úterý se sníh většinou změní v déšť, další dva dny ukáže teploměr až 11 stupňů Celsia, na víkend se zase ochladí.

Vyplývá to z týdenní předpovědi počasí a ranních informací na facebookovém profilu Českého hydrometeorologického ústavu (ČHMÚ).

Od úterý meteorologové čekají vzestup teplot a spíše déšť, maximální teploty budou přes den kolem osmi stupňů, uprostřed týdne dosáhnou spíše jarních hodnot, mrznout nebude ve středu a čtvrtek ani v noci a k ránu.

"Ve středu se začne výrazně oteplovat a teplé počasí bude pokračovat i ve čtvrtek. Ranní teploty budou většinou nad nulou, odpolední teploty vystoupí na sedm až 11 stupňů Celsia," uvedli meteorologové. Za studenou frontou, která přejde přes Česko v pátek, se zase výrazně ochladí.

Tlaková výše přinese slunečné, ale mrazivé počasí. Ranní teploty budou o víkendu klesat na minus jeden až minus šest stupňů Celsia, odpolední pak většinou vystoupí do pěti stupňů nad nulou.

Témata: Počasí sníh