Předpověď počasí: V týdnu se vrátí vichr, k tomu i nasněží. Místy hrozí závěje

Ilustrační foto

Autor: Libor Novák, stars24.cz

31. ledna 2022 6:00

V průběhu týdne se do Česka může vrátit silný vítr. Podle meteorologů hrozí také sněžení, v průběhu prvního týdne pak od vyšších poloh místy i tvorba sněhových jazyků, na horách i závějí.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno. Od západu na většině území občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, v polohách pod 400 m postupně i srážky smíšené nebo dešťové. Nejvyšší denní teploty 1 až 5 °C, v 1000 m na horách kolem -3 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, na západě a jihozápadě místy s nárazy kolem 15 m/s. Na severovýchodě přechodně vítr slabý do 4 m/s. Večer se bude vítr měnit na severozápadní až severní.

Předpověď na úterý:Zataženo až oblačno. Občas sněžení nebo sněhové přeháňky, od západu později pod 500 m i srážky smíšené nebo dešťové. Na horách večer i vydatnější sněžení. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C, na severovýchodě a východě ojediněle až -5 °C. Nejvyšší denní teploty 0 až 4 °C. Mírný severozápadní, postupně čerstvý západní až jihozápadní vítr 4 až 9 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h).

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo, občas sněžení, v polohách pod 500 m i déšť nebo déšť se sněhem. Nejnižší noční teploty +3 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Čerstvý západní až severozápadní vítr 6 až 11 m/s, místy s nárazy 15 až 20 m/s (až 70 km/h), na horách kolem 25 m/s (90 km/h) bude večer slábnout. 

Předpověď na čtvrtek:Oblačno až zataženo, místy občasné sněžení nebo sněhové přeháňky, v Čechách postupně pod 700 m, na Moravě a ve Slezsku pod 500 m, srážky smíšené nebo dešťové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s se bude měnit na jižní a postupně zeslábne.

Předpověď na pátek:Oblačno až zataženo, místy občasný déšť, nad 400 m, přechodně nad 800 m, déšť se sněhem nebo sněžení. Večer srážky četnější a od severozápadu sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C. Mírný jihozápadní, postupně až západní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Vyhlídka počasí na víkend:Oblačno až zataženo, místy občasný déšť, od středních poloh, přechodně jen na horách sněžení. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C. 

Témata: Počasí sníh