Teplé počasí bude pokračovat i příští týden. Pak se ale ochladí!

Ilustrační foto

Autor: Libor Novák, stars24.cz

2. ledna 2022 6:00

Nezvykle teplé počasí bude pokračovat i příští týden, postupně se ale ochladí a vrátí se i mrazy. Ačkoliv bychom se jich měly do konce týdne dočkat převážně v noci, během dne teploty postupně klesnou až téměř k nule.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zataženo až oblačno, místy přeháňky nebo déšť, nad 1000 m srážky smíšené nebo sněhové. Nejnižší noční teploty 9 až 5 °C, na Moravě ojediněle až 2 °C a během noci oteplování. Nejvyšší denní teploty 8 až 12 °C. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s. Večer bude částečně slábnout.

Předpověď na úterý:Převážně zataženo, na většině území s deštěm, nad 1000 m, později večer nad 600 m i déšť se sněhem nebo sněžení. Nejnižší noční teploty 7 až 3 °C. Nejvyšší denní teploty 7 až 11 °C. Mírný jihozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s.

Předpověď na středu:Oblačno až zataženo a místy sněhové přeháňky, zpočátku pod 500 m dešťové. Nejnižší noční teploty 5 až 1 °C. Nejvyšší denní teploty 3 až 7 °C a během dne od severozápadu ochlazování. Čerstvý západní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na horách kolem 20 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Proměnlivá oblačnost, na horách místy, jinde jen ojediněle sněhové přeháňky. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C. Mírný západní vítr 3 až 7 m/s bude slábnout.

Vyhlídka počasí od pátku do neděle:Oblačno až zataženo a přechodně polojasno. Místy přeháňky, od vyšších poloh sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -3 °C a při zmenšené oblačnosti až -6 °C. Nejvyšší denní teploty 1 až 6 °C.

Témata: Počasí