Podrobná předpověď počasí na tento týden: Jak bude na Vánoce?

Lidé ve sněhové vánici, ilustrační foto

Autor: Libor Novák, stars24.cz

20. prosince 2021 6:00

Česko se tento týden opět pohrouží do zimního počasí. Během noci mohou teploty místy spadnout až k -10 stupňům a i během dne budou teploty nad nulou spíše výjimkou. Počátkem a koncem týdne se také můžeme dočkat sněžení.

Vyplývá to z předpovědi počasí Českého hydrometeorologického ústavu.

Předpověď na pondělí:Zpočátku zataženo až oblačno, místy přeháňky, zpočátku nad 600 m, postupně od severu ve všech polohách sněhové. Ráno a dopoledne místy jasno, postupně polojasno až oblačno, ojediněle sněhové přeháňky. Na severu a severovýchodě až zataženo, sněhové přeháňky místy, na horách i trvalejší sněžení.  Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v 1000 m na horách kolem -4 °C. V noci čerstvý severozápadní vítr 4 až 8 m/s, místy s nárazy kolem 15 m/s, na hřebenech hor na severozápadě a severu Čech až 25 m/s (90 km/h) bude zvolna slábnout. Přes den mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s, na Českomoravské vrchovině místy nárazy kolem 15 m/s bude slábnout.

Předpověď na úterý:Oblačno až zataženo, místy polojasno až skoro jasno. Ojediněle sněhové přeháňky, na severu a severovýchodě místy, zejména na horách. Večer ustávání srážek. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C, při zmenšené oblačnosti až -8 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý severozápadní nebo proměnlivý vítr do 4 m/s.

Předpověď na středu:Polojasno až skoro jasno, ráno ojediněle mrznoucí mlhy. Postupně přibývání oblačnosti. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C, při déletrvající malé oblačnosti až -10 °C. Nejvyšší denní teploty -3 až +1 °C. Slabý jihozápadní až jižní vítr do 4 m/s.

Předpověď na čtvrtek:Zataženo až oblačno. Později v jihozápadní polovině Čech místy občasné sněžení, postupně pod 400 m srážky smíšené nebo i mrznoucí. Nejnižší noční teploty -3 až -7 °C. Nejvyšší denní teploty -2 až +2 °C. Slabý, postupně mírný jižní až jihozápadní vítr 2 až 5 m/s. Později se ojediněle může vytvářet slabá ledovka.

Předpověď na pátek:Zataženo až oblačno. Na většině území občasné sněžení, pod 400 m, v jihozápadní polovině území postupně pod 1100 m déšť. Ojediněle srážky i mrznoucí. Večer ubývání srážek. Nejnižší noční teploty -1 až -5 °C. Nejvyšší denní teploty -1 až +3 °C, v jihozápadní polovině území až +6 °C. Mírný západní vítr 2 až 6 m/s.

Vyhlídka počasí na víkend:Zataženo až oblačno. Místy občasný déšť, i mrznoucí, v závěru období na horách i sněžení. Nejnižší noční teploty +4 až -1 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 7 °C. 

Témata: Počasí sníh