Jak bude o víkendu? Počasí nebude nasvědčovat tomu, že se blíží Vánoce!

Ilustrační fotografie.

Autor: Jan Hrabě, stars24.cz

16. prosince 2021 6:00

Vánoce se blíží, lidé by je chtěli mít bílé i v nižších polohách. S předstihem několika dní ale sněhová nadílka nedorazí, naopak nastanou podmínky vhodné pro tání sněhu. Ukazuje to předpověď počasí na víkend.

Na webu ji zveřejnil Český hydrometeorologický ústav. Vyplývá z ní, že srážky jsou o víkendu očekávány jen ojediněle. Sněhové navíc mohou být až v polohách nad 600 metrů nad mořem.

Teploty navíc mohou vést k tání sněhu tam, kde momentálně leží. Denní maxima totiž v sobotu dosáhnou až 6 °C, v neděli pak teploměr může ukázat ještě o dva stupně více.

Předpověď na sobotu (00-24):Oblačno až zataženo, místy až polojasno. Ojediněle déšť nebo déšť se sněhem. Na severovýchodě srážky místy, zpočátku nad 300 m, později nad 600 m sněhové. Nejnižší noční teploty +2 až -2 °C. Nejvyšší denní teploty 2 až 6 °C, na severovýchodě kolem 1 °C. Mírný severozápadní vítr 3 až 7 m/s.

Předpověď na neděli (00-24):Oblačno až zataženo, místy až polojasno. Na severu a severovýchodě ojediněle slabý déšť, později večer nad 600 m sněžení. Nejnižší noční teploty +1 až -3 °C. Nejvyšší denní teploty 4 až 8 °C, na severovýchodě kolem 3 °C. Mírný severozápadní až západní vítr 3 až 7 m/s, místy nárazy kolem 15 m/s.

Témata: Počasí Zima ČHMÚ